El 10 de febrer, el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristobal Montoro, es va mostrar favorable a mantenir l’exempció de l’Impost de Societats per a les entitats amb ingressos menors de 50.000 €

141204_impost_societatsEl passat dimarts 10 de febrer, al ple del Senat, el ministre Cristobal Montoro va obrir la porta a la recuperació dels supòsits d’exempció de l’Impost de Societats a les Associacions sense ànim de lucre, almenys per a aquelles entitats que no superen els 50.000 euros d’ingressos anuals.

“La intenció és establir límits més reduïts que els previstos en l’exempció anterior, de manera que no tindrien l’obligació de declarar aquelles entitats els ingressos totals de les quals no superen els 50.000 € anuals i que tinguen uns ingressos corresponents a rendes no exemptes sotmeses a retenció que no superen els 1.000 € anuals”.
Cristobal Montoro, Ple del Senat del dia 10 de febrer.

“quan les seues rendes no exemptes queden sempre subjectes a retenció i no superen els 1000 euros anuals”

Això què vol dir exactament? Vol dir que si hi ha rendes no exemptes (totes les que no siguin quotes de socis, subvencions i donatius), necessàriament haurien de tenir una retenció perquè l’entitat puga aplicar aquestes causes de no presentació del model.

Per exemple, els interessos bancaris o els ingressos de lloguer de locals, tindrien retenció. Mentre no superen els 1.000 euros anuals, no seria obligat presentar l’Impost de Societats.

En canvi, si l’entitat emet factures (ven samarretes, cobra serveis, ven entrades, ingressa per publicitat, …) o cobra quotes a usuaris de les seves activitats, com que no portaran retenció, sí que estarien obligades igualment a presentar declaració i a fer comptabilitat de doble partida, com ja ho estaven abans de la reforma.

 

Share Button

Temes:

Ningú ha comentat encara...

Deixa una resposta

contacta'ns a info@novessendes.org o a 964620010