El grup de voluntaris de la sèquia tanca els seus treballs

Aquest mes de novembre han acabat els treballs voluntaris per reparar i posar en funcionament la Sèquia Major de Betxí.

El grup de voluntaris i voluntàries es va formar fa uns mesos amb la intenció de recuperar l’ús de l’aigua de la font històrica de Betxí mitjançant la séquia, que estava en molt mal estat degut al seu abandonament. Els dissabtes del darrer semestre han anat fent treballs en equips per netejar i reconstruir les parts en mal estat. L’ajuntament s’ha volcat en la restauració del tram afectat pel trànsit de vehicles al camí del Puntarro, així com en el subministrament de materials i eines necessaries per a la tasca dels voluntaris.

Cal destacar que s’ha proposat a l’Ajuntament que  estudie la possibilitat de declarar la sèquia d’interés local. S’espera recuperar en breu la circulació d’aigua de manera normalitzada per la séquia fins l’antic rajolar, i per la xarxa de reguers que abasteix les hortes de la zona.

La séquia té un marcat interés cultural, mediambiental i de desenvolupament local. El primer per la importància de la recuperació del patrimoni local per a la identitat del poble de Betxí, la segona per l’impacte positiu que té la recuperació d’aigues els drets de la concesió de les quals estaven en perill de perdre’s definitivament, i la tercera perquè s’intentarà activar diversos projectes interessants d’agricultura sostenible.

Felicitats pel bon treball!

 

 

_U2B8298 como objeto inteligente-1 copia

Share Button

Temes:

Ningú ha comentat encara...

Deixa una resposta

contacta'ns a info@novessendes.org o a 964620010