Èxit del taller pràctic per a associacions a Morella

Aquest dissabte 31 de maig es va cel·lebrar a Morella el taller pràctic per a associacions titulat “Tens controlats els papers de la teva entitat?”

El taller va ser impartit per Julio Huerta Balastegui, tècnic d’associacions de la Fundació Horta Sud, i Víctor Escoín Reula, tècnic de Participació de la Fundació Novessendes. Al llarg de les 5 hores de taller, els assistents van organitzar tota la seva documentació legal en una sola carpeta, aprenent a identificar els documents esencials.

Moltes de les assistents han coincidit en que el taller ha sigut impartit d’una manera molt activa i pràctica. En alguns dels casos el taller els ha vingut just en el moment del canvi de junta a la seva associació. Segons les avaluacions dels alumnes, s’ha agraït moltíssim una formació d’aquestes característiques, ja que els ha resolt moltíssims dubtes legals.

La formació a associacions és fonamental per a que la gent voluntària de les entitats dels nostres pobles treballe de manera efectiva pels fins de l’entitat. Els fa sabedors dels riscos i dels requeriments legals i això enforteix enormement el teixit associatiu de la comarca dels Ports a llarg termini.

A més, és fonamental que el teixit associatiu afronte de manera unida i amb formació els nous reptes que li depara la nova llei d’Administracions locals. L’anomenada llei deixa sense recolzament municipal a moltes de les entitats ciutadanes que dia a dia, silenciosament, fan possible que molts serveis siguen possibles als nostres municipis, des de la pràctica de l’esport, a l’educació popular, música des de diferents àmbits, o les arts. Les associacions fan una tasca imprescindible als nostres municipis, i cal posar-la en valor.

Aquesta formació és la primera d’una bateria de cursos que es realitzaran arreu de tota la província de Castelló, i especialment a la comarca de la Plana Baixa, en el marc del projecte “Banc de recursos per associacions 2014” que acaba de posar en marxa la Fundació Novessendes de Betxí.

1

Share Button

Ningú ha comentat encara...

Deixa una resposta

contacta'ns a info@novessendes.org o a 964620010