La No-violència obre la programació del Col·lectiu de Betxí

desobediencia2

Divendres 5 d’octubre el Col·lectiu de Betxí presentà al centre cívic de la Fundació el llibre de Pere Ortega “La societat Noviolenta. Converses amb Pepe Beunza”.

La presentació de l’acte fou introduida per dos ponents i insubmissos de luxe: Toni Roig de Borriana i Miguelot Guillen de Betxí, que feren les veus de presentació inicial. La seva vivència personal es basa, en paraules de Toni Roig, “en una qüestió de conciència, més que de valentia. Ser insubmís era la única opció. Per tant no fou una tria valenta”.

Cal remarcar que gràcies a les pressions exercides pels insubmissos arreu del nostre estat, s’avançà en la desmilitarització de la nostra societat eliminant el servei militar i els serveis socials sustitutoris, sota la premisa de que cap ciutadà ha de lluitar violentament i de manera obligada per defensar res.

Pere Ortega, emparentat de manera pròxima amb la Vall d’Uxò, ens comentà l’estructura del seu llibre en una xarrada de poc més d’una hora que anà més enllà de la presentació del llibre com a tal, i despertà les consciències crítiques dels assistents amb multitud de preguntes.

Per saber més sobre l’autor clica al següent article.

Share Button

Temes: , , ,

Ningú ha comentat encara...

Deixa una resposta

contacta'ns a info@novessendes.org o a 964620010