Malgrat la pluja, èxit d’afluència al 110 centenari de la revolta del pantà

Divendres de vesprada es va celebrar el 110 aniversari de la revolta del pantà, de mà del Grup Natura Coscoll de la Casa de Joventut Espurna de Betxí.

Com afirmen dues de les organitzadores, Aida Teruel del grup Coscoll i Clara Escobedo, presidenta de l’Espurna,  “estem molt satisfets i satisfetes, ja que ha vingut moltíssima gent malgrat la pluja de tot el dia. Hem hagut de traslladar l’activitat al frontó, i això no ha impedit que participen de l’activitat més de 100 persones de Betxí. Això mostra que el poble té molt d’interés pels espais naturals que ens envolten i ens dona una empenta per continuar amb la nostra tasca voluntària. De Betxí sempre es diu que els joves no estan involucrats, i el nostre projecte d’enguany demostra que els joves de Betxí no passem”.

L’activitat contà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Betxí en la cessió d’espais i facilitant en tot moment els recursos necessaris. També col·laborà la Fundació Novessendes, que recolza organitzativament i amb recursos diversos als diversos grups de joves de la Casa de Joventut.

El grup natura Coscoll, nascut a Betxí fa un any de mà d’un grup de joves voluntàries i voluntaris de Betxí apareix amb inquietuds diverses al poble des d’una mirada ambientalista. La protecció del riu és una de les coses que més els preocupa.

La Casa de Joventut Espurna de Betxí és una associació juvenil que naix l’any 2012 a Betxí, com a espai que aglutine les diferents iniciatives juvenils de Betxí, en temàtiques diverses. La prioritat de la Casa de Joventut és que són els propis joves sense tuteles adultes els qui porten endavant les seves pròpies activitats, s’organitzen per funcionar tots i totes juntes, i decideixen com volen que siga el seu temps lliure. Les Cases de Joventut són un moviment de gran pes a Europa, i són les organitzacions més potents al marge dels partits polítics i els moviments religiosos, alhora d’interlocutar amb les administracions. Arreu d’Europa és habitual que les Cases de Joventut gestionen directament, mitjançant convenis econòmics, els recursos municipals en matèria de joventut. Al País Valencià les Cases de Joventut existeixen fa 20 anys, organitzades en la Federació Valenciana de Cases de Joventut.

 

Share Button

Ningú ha comentat encara...

Deixa una resposta

contacta'ns a info@novessendes.org o a 964620010