Tallers de refugis de fauna amb alumnes del IES Betxí

 

Més de 70 alumnes de 3r d’ESO del IES Betxí han participat als tallers sobre refugis de fauna i han visitat l’Horta del Rajolar. Aquesta activitat esta organitzada des de la Fundació Novessendes dins del seu projecte de millora de la sostenibilitat de l’Horta del Rajolar.

S’ha treballat la importància de potenciar la biodiversitat dins de l’horta, ja que hi ha certes especies (aus, mamífers i insectes) que són aliades per a combatre plagues.

Als tallers s’han construït tres tipus de refugis de fauna:

   Caixes niu per a totestiu Parus major, aquesta xicoteta au s’alimenta d’insectes cosa que beneficia el control de les poblacions dins de l’horta.

     Refugis per a rates penades, són grans consumidores d’insectes, i s’utilitzen com a controlador biològics de plagues de cultiu d’arròs i poblacions de mosquits en algunes zones.

     I per últim, hotels d’insectes, per afavorir que s’establisquen a l’ecosistema insectes beneficiosos, pol·linitzadors i fauna auxiliar, que ajuden també a estabilitzar les poblacions d’algunes especies que poden provocar plagues en la collita.

En la visita a l’Horta del Rajolar els alumnes de secundaria han pogut conèixer el projecte, i el sistema de cultiu amb criteris agroecològics que s’utilitza per a produir les hortalisses de l’horta. Aquest sistema respectuós amb l’ecosistema, no utilitza productes químics perjudicials per a la salut i el medi ambient, i és un sistema sostenible de producció agrícola.

Share Button

Temes:

Ningú ha comentat encara...

Deixa una resposta

contacta'ns a info@novessendes.org o a 964620010