El govern tira enrere la obligatorietat de presentar impost de societats a les associacions

El govern va publicar el dissabte 28 de febrer la modificació de la Llei de l’Impost de Societats que permet que, en determinades condicions, les entitats amb menys de 50.000€ d’ingressos queden exemptes de l’impost.

Esta modificació parcial s’ha inclòs en l’article 7 del Reial Decret-llei 1/2015, de 27 de febrer, de mecanisme de segona oportunitat, reducció de càrrega financera i altres mesures d’ordre social.

Amb esta nova normativa, el govern recupera els 3 supòsits d’exempció de l’Impost de Societats anteriors a la reforma fiscal però rebaixant els límits de manera que queden exemptes de presentar l’impost les entitats que:

  • tinguen ingresos totals menors de 50.000€.
  • o no superen els 2000€ d’ingressos no exempts sotmesos a retenció (interesos de capital, o rendes del patrimoni).
  • o no tinguen cap ingrés no exempt i no sotmés a retenció.

En definitiva, la situació legal no canvia massa i cal tindre en compte que la tercera restricció és la que la majoria d’associacions hauran d’estudiar amb detall i amb una assessoria específica, ja que moltes associacions pensen no estar fent activitat econòmica i en realitat si ho fan.

La Fundació organitzem diferents cursos i sessions informatives sobre el tema de l’impost de societats i les obligacions legals i fiscals a associacions de Betxí i demés. Si t’interessa, contacta’ns.

Share Button

Temes:

Ningú ha comentat encara...

Deixa una resposta

contacta'ns a info@novessendes.org o a 964620010