Coop57 i Raül Beltran Benages enceten trimestre de programació del Col·lectiu

Fer el salt

Llibre recomanat per Raül Beltran a la xarrada

La xarrada de divendres passat, que dugué per títol “una cooperativa financera per l’economia social” va obrir la programació del trimestre del Col·lectiu de Betxí.

El conferenciant Raül Beltran Benages exposà als aproximadament 40 assistents quines són les característiques d’aquesta cooperativa nascuda al sí de la lluita d’antics treballadors de l’editorial Bruguera. La cooperativa es dedica a donar prèstecs a projectes d’economia social que promoguen l’ocupació, el cooperativisme, l’associacionisme i la solidaritat en general.

El funcionament, en esència, és senzill: Les entitats i particulars es fan socis aportant un capital, i la cooperativa el presta a projectes socials que ho sol·liciten, remunerant eixe prèstec als socis en funció de les quotes d’aportació. El més interessant de la cooperativa, i el que la fa diferent a un sistema de prèstec de banca convencional, és el seu sistema de valors i principis, que es pot resumir en:

Coherència: no finançar projectes que van en contra dels principis socials, humanistes i de progrés que té la cooperativa.

Comptabilització justa del rendiment social.

Participació: els inversors/ciutadans esdevenen més responsables sobre els seus diners).

Transparència: tot soci sap on van els seus diners).

Solidaritat: Entre tots els socis i sòcies ajudem a crèixer l’economia del bé comú i social.

Reflexió: la cooperativa està sempre en moviment i repensa des de perspectives crítiques i ètiques les seves accions.

 

la web de la cooperativa: www.coop57.coop

 

Al País Valencià ara per ara la cooperativa està en un estat incipient, però el projecte està agafant força.

 

El conferenciant Raül Beltran Benages recomanà la lectura d’un llibre (portada del post) anomenat “Fer el Salt: Cooperativisme i economia solidària”, editat per moviments socials de Castelló; podeu veure la síntesi del mateix ací.

Share Button

Temes: ,

Ningú ha comentat encara...

Deixa una resposta

contacta'ns a info@novessendes.org o a 964620010